آرشیو دانشنامه


نتایج سرشماری

سال ۱۳۹۵ : جمعیت بخش خمام : ۵۴ هزار و ۸۶۰ نفر جمعیت شهر خمام : ۲۰ هزار و ۸۹۷ نفر سال ۱۳۹۰ : جمعیت بخش خمام : ۵۳ هزار و ۶۰۰ نفر  جمعیت شهر خمام : ۱۷ هزار و ۱۰۶ نفر

تاریخچه‌ی خمام

خمام بر سر راه رشت به انزلی در شمال خاوری رشت و جنوب باختری انزلی قرار دارد. تا پیش از آنکه رشت در قسمتهایی از حومه های پیرامون خود گسترش پیدا کند فاصله اش از این شهر ۱۳ کیلومتر و از بندرانزلی ۱۴ کیلومتر محاسبه می‌گردید. خمام از آبادی‌هایی است که در نوشته های گذشتگان …

شغل مردم

مردمان خمام اکثرا کشاورز بوده و یا در فصل زمستان به ماهیگیری و یا شغل دیگر مانند شغل‌های خدماتی (نجاری ،بنایی،..) یا مغازه داری مشغولند.  

بازارهای خمام

– یکشنبه بازار خمام – چهارشنبه بازار نیمروزی چوکام – پنجشنبه بازار بانوان خمام

مکانهای زیارتی

آقا سید حسن: واقع در شهر خمام ۱۳ کیلومتری شمال غربی رشت به گفته اهالی و مطابق آنچه در شجره نامه موجود آمده‌است آقا سید حسن از پسران امام موسی کاظم(ع) می‌باشد. بنای قدیمی این بقعه را تخریب و به جای آن ساختمان جدید و مجللی ساخته‌اند. این ساختمان شامل بقعه و مسجد بزرگ شهر …

خمام رود

۹۰٪ اراضی (به وسعت ۳۶۳۰۰ هکتار ، یعنی حدود ۴۰٪ کل اراضی سمت چپ سفیدرود است. از جنوب به کانال سمت چپ سد سنگر، از مشرق به زهکشی طبیعی گیشه دمرده، از شمال به دریای خزر و تالاب طالب آباد و از مغرب به جاده رشت- تهران و سیاهرود (رشت) و کریم نوبین جوب محدود …

دلایل نام‌گذاری خمام

از گذشته دلایل متعددی برای نام گذاری این بخش بعنوان خمام مطرح میشود : بعضی‌ها معتقد بودند که در قدیم در این منطقه در هر خانه‌ای برای نگهداری آب شرب مورد استفاده آن را داخل خم‌هایی نگه می‌داشتند به طوری که در اکثر خانه‌ها این خم‌ها وجود داشتند. به دلیل وجود این خم‌ها این منطقه به خمآب …

عمارت و باغ تاریخی چوکام

این مجموعه در هسته‌ی مرکزی بافت روستای چوکام از توابع بخش خمام قرار دارد. مجموعه متعلق به ناصرالملک، نایت السلطنه‌ی احمدشاه قاجار بوده و وی آن را به فرزندش حسین علی خان قراگوزلو واگذار کرد. این مکان تفرج گاه وی در فصول مختلف سال بوده است. عمارت قدیمی باغ از جمله آثار به جا مانده …