از کشاورز چاپارخانهای برای شناسایی و معرفی برنج رقم هاشمی تقدیر شد
یوسف هاشمی متولد 1327 و ساکن روستای چاپارخانه است.
«علی کاظمی» و «یوسف هاشمی» دو شالیکاری هستند که یک خوشه برنج آنها به میلیونها خوشه تبدیل شد و هماکنون در نیمی از شالیزارهای کشور کشت میشود. دو رقم برنج «علی کاظمی» و «هاشمی» که سالهاست همهی مردم ایران آن را میشناسند و در سطح وسیعی از شالیزارهای گیلان و کشور کشت میشود، ولی کسی بانیان آنها را نمیشناخت.
روز یکشنبه در مراسم تجلیل از 37 تولیدکننده برتر بخش کشاورزی گیلان، از این 2 کشاورز برای اولینبار از سوی سازمان جهادکشاورزی و استاندار تجلیل شده و بنا به دستور رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مقرر شد این 2 رقم برنج به اسم این 2 نفر ثبت شده تا آنها بتوانند از مزایای معنوی آن برخوردار شوند.
درحالیکه آوازهی حاصل دسترنج این دو کشاورز بیسواد و گمنام گیلانی همه شالیزارهای کشور را درنوردیده و سالها برای ترویج و همگانی کردن آن زحمت کشیدهاند، ولی خود آنها در فقر و تنگدستی روزگار میگذرانند. این 2 شالیکار روز یکشنبه این توفیق را داشتند که به همت سازمان جهاد کشاورزی گیلان پس از 30 سال، برای اولین بار در هفتهی جهاد کشاورزی از آنها تجلیل بهعمل آید و به جامعه شناسانده شوند. آنان برای اولین بار با کشف و شناسایی یک خوشه در مزرعه شالیزار خود، پی به رقمی بردند که امروزه میلیونها خوشهی آن در دستان زنان و مردان کشاورز ایرانی دست به دست میچرخد و زینت بخش شالیزارهای سبز کشور شده است.
تا امروز بسیاری گمان میکردند که دو رقم محلی هاشمی و علیکاظمی حتماً در یکی از موسسات تحقیقاتی برنج، با صرف هزینههای بالا و با استفاده از نتایج و دستاوردهای علمی محققان کشورهای پیشرفته در کشور ما ترویج یافته و در ردیف پرفروشترین رقم برنجهای کشور در آمده است.
«یوسف هاشمی» کشاورزی که رقم هاشمی را شناسایی و معرفی کرده، متولد 1327 و ساکن روستای چاپارخانه از بخش خمام است که سواد خواندن و نوشتن ندارد. او اولینبار در سال 1364 متوجه یک خوشه برنج دانه درشت در داخل مزرعه سه هکتاری خود شد و این خوشه را از سایر خوشهها جدا و به عنوان تخم جو برای سال آینده نگهداری کرد. وی چهار سال از این خوشهها به عنوان تخم جدا نگهداری کرد و وقتی صاحب شالکوبی متوجه شد که این فرد رقمی را به کارخانه میآورد که با بقیه برنجها فرق کرده و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته، اسم هاشمی بر آن نهادند. به تدریج آوازهی این برنج از روستا به روستای دیگر و سپس در سطح کشور پخش شد و هماکنون از عمدهترین و پر مصرفترین برنجهای کشور بهشمار میرود.
به گفتهی کارشناسان، این رقم در حال حاضر 70 درصد کشت برنج استان گیلان را تشکیل میدهد و از حدود 600 هزار هکتار اراضی شالیزاری کشور، 250 هزار هکتار آن زیر کشت برنج رقم هاشمی قرار دارد. هاشمی میگوید : آن زمان کشت عمدهی برنج در گیلان 2 رقم خزر و بینام بود. پایه ارقام برنج علی کاظمی و هاشمی، رقم محلی بینام است و این دو رقم 500 تا 600 کیلوگرم در هر هکتار بیشتر از ارقام محلی دیگر محصول میدهند.
دیدگاه شما چیست ؟!