مشارکت مردم در مدیریت شهری موجب توسعهی خمام میشود
اوج دموکراسی نه در قالب الفاظ، بلکه در قالب افعال در 24 خرداد نشان داده شد.
ریاست شورای اسلامی شهر خمام روز گذشته در جلسهی ارائهی گزارش عملکرد ششماه اول شورای اسلامی شهر خمام در کانون شهید حقشناس با بیان اینکه وقتی به تاریخ کشور ایران نگاه میکنیم مشاهده خواهیم کرد که در کشور ما یک حکومت سلطنتی و مستبدانه حاکم بوده است، عنوان کرد : در سال 1290 اولین مجلس مشروطه تشکیل میشود که در قانون اساسی آن بحثهای انجمنهای ایالتی و ولایتی گنجانده میشود و حکومت مردم به مردم به صورت تئوری محض تا زمان حکومت رضاخان و محمدرضا پهلوی باقی میماند، تا اینکه در سال 1357 امام راحل (ره) با رهبری آگاهانهی خود راه را به مردم نشان میدهد و عدهی زیادی از جوانان ایران با رفتن خود به خیابانها انقلاب اسلامی ایران که به اعتقاد قلبی بنده تحول قرن بیستم است را رقم میزنند.
سیدمجتبی حسینینسب ضمن یاد کردن از شهید بهشتی، افزود : من قانونهای بسیاری از کشورهای مختلف جهان را مطالعه کردهام و قانون اساسی کشور ایران یک قانون مادر است که در بندهای مختلف آن به مبحث شوراها به عنوان یک اصل مثبت اشاره شده است. به گفتهی وی با توجه به جریاناتی که در گذشته در کشور ما حاکم بوده فضا مهیا نگردیده که بحث شوراها عملاً اجرا شود تا در سال 1376 که این عمل به وقوع پیوست و انتخابات برگزار شد.
ریاست شورای اسلامی شهر خمام با اشاره به شروع کار شورای اسلامی شهر خمام در دورهی چهارم، گفت : 24 خردادماه امسال مردم خمام و همهی مردم ایران اسلامی در پای صندوقهای رای حاضر شده و این حضورشان موجب خلق یک حماسهی عظیم شد که مقام معظم رهبری آن را حماسهی سیاسی نامیدند و هماکنون بعد از گذشت 6 ماه نمایندگان باید گزارشی از کار خود به مردم ارائه دهند. به گفتهی وی، اوج ظهور و بروز دموکراسی نه در قالب الفاظ، بلکه در قالب افعال نشان داده شده که برخلاف خیلی از دموکراسیهای ریاکار و عوام فریب است که امروزه در بسیاری از کشورهای غربی سودای دموکراسی و حقوق بشر را سر میدهند.
حسینینسب حضور مردم و مسئولین در جلسهی گزارش عملکرد را یکی از نشانههای دموکراسی دانسته که باید به این مسئله ارج نهاده شود. وی با اشاره به آیهی 1 سوره مائده، خاطرنشان کرد : ما دو واژهی عقد و عهد را داریم که عقد رابطهی دو طرفه تلقی میشود، اما عهد رابطهی یکرفه است که ما در استانداری با قرار دادن دست خود بر روی کتاب خدا بسته و چون با کمک این ملت و به پشتوانهی رای آنها جلو رفتهایم، پس از وارد شدن به شورا هرگز به آنها پشت نکرده و به شرف خود سوگند میخورم که در طی این شش ماه بنده و مجموعه شورای شهر خمام تمام توان خود را صرف خدمت به مردم قرار دادهایم، اما این به این معنا نخواهد بود که کاری کردهایم، بلکه ما قصد داریم دموکراسی را که به تعریف آن پرداختهایم بروز دهیم.
ریاست شورای اسلامی شهر خمام با بیان اینکه خمام دارای یک جمعیت بخشی است، اما همانند یک شهرستان عمل میکند و بر طبق آمار سرشماری سال 1390، شهر خمام 17106 نفر جمعیت داشته است و در سال 1392 دارای 18000 جمعیت است، گفت : خمام در حقیقت هم از لحاظ جغرافیایی و هم از لحاظ انسانی رشد کرده و بزرگتر شده است و مدیریت این شهر نسبت سالهای قبل سختتر شده و کار دشواری است. سیدمجتبی حسینینسب، ادامه داد : در همان روزهای اول و در جلسهای که با نمایندگان داشتهایم بهعنوان جوانترین عضو شورای شهر در کل استان، از من پرسیده شد که اولین و مهمترین مولفهی بنده چه چیزی است؟ و من در جواب بحث توسعه را مطرح کردم که واژهای بسیار کوچک بوده، اما مفهومی بسیار والا دارد و اگر تمامی فاکتورها برای توسعه آماده باشد و در عین حال حضور و مشارکت مردم وجود نداشته باشد، به اعتقاد قبلی بنده این توسعه امکانپذیر نخواهد بود. به گفتهی وی مردم باید در کنار ما قرار بگیرند تا باهم به استقبال مشکلات برویم و هر فرد خمامی باید آمادگی جنگ با مشکلات را داشته باشد و نباید این امر یکطرفه صورت گیرد.
این مسئول، گفت : شورای اسلامی شهر خمام با برگزاری مسابقهی من “اگر یک شهردار بودم” اولین استارت خود را زده است که در انتهای جلسه از منتخبین تشکر و قدردانی خواهد شد. به گفنتهی وی، مجموعهی شورای شهر خمام در حال حاضر درحال کار بر روی طرحی بوده که در آن نخبگان اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در نظر گرفته شده و بعد از ایام نوروز بنرهایی نیز در خصوص این طرح چاپ گردیده تا از حضور آنان در مجوعهی مدیریت شهری استفاده گردد. ریاست شورای شهر خمام، در پایان خاطرنشان کرد : اتاق جدید شورای اسلامی شهر خمام راهاندازی شده است که قصد داریم جلسات شورا را بهصورت علنی برگزار کرده که برای این مسئله بهطور دقیق برنامهریزی خواهد شد.
دیدگاه شما چیست ؟!