حادثه متروپل، زنگ خطر دیگری برای شهرهای درحال توسعه
حادثه متروپل زنگ خطری دیگر برای شهرهای درحال توسعه بوده و شهر خمام نیز نیازمند نگاهی بلندمدت به توسعه شهری و برنامهریزیهای دور اندیشانه است.
یکیاز شهروندان خمامی در یادداشت خود با اشاره به آتشسوزی سحرگاه جمعه در ۲۹ مردادماه سال گذشته که منجر به سوختن ۱۶ باب مغازه در مرکز شهر شد، نوشت : اینحادثه آزمایشی بود برای محکخوردن امکانات و تجهیزات، و البته توان نیروهای واحد آتشنشانی و عملکرد مسوولان شهر در مقابل دیدگان افکار عمومی؛ که عوامل متعددی همانند کمبود تجهیزات و عدم آموزشهای لازم جهت آمادگی نیروهای آتشنشانی موجب عدم کنترل بهموقع اینحریق شد.
رحمان حسابی، ادامه داد : با توجه به وقوع اتفاقاتی اینچنینی در ابعاد سراسر کشور و تغییراتیکه در پی عبرت از آن حوادث ایجاد شد، برای اذهان و افکار عمومی مردم شهر خمام نیز اینسوال مطرح است که برای جلوگیری از تکرار چنین وقایعی و مدیریت آن، چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟
وی در بخش دیگری از یادداشت خود، افزود : زلزلههایی از قبیل بوئینزهرا در سال ۱۳۴۲ تا زلزله ۱۳۵۷ طبس موجب تهیه آییننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) شد و به مرور زمان و بهخصوص بعد از زلزله ۱۳۶۹ رودبار-منجیل، نظام مهندسی ساختمانی، شکل رسمی گرفته و نهادینه شد.
زلزله ۱۳۸۲ بم موجب شکلگیری سازمان مدیریت بحران در کشور شد و تهدیدات نظامی اواخر دهه ۸۰ و اوایل ۹۰ باعث شکلگیری سازمان پدافند غیرعامل گردید.
از سوی دیگر، بعد از حادثه ساختمان پلاسکو انتظار میرفت وزارت مسکن، وزارت کشور و نهادهای مرتبط، بازنگری کارکرد نهادهایی مانند مدیریت بحران را جدی بگیرند، ولی متاسفانه به فراموشی رفته است. با اینوجود، بعد از فروریزش ساختمان متروپل در آبادان، ضروریاست فرایند ساختوسازها و ساختار شهرداریها مورد بازنگری جدی قرار گیرند؛ در غیراینصورت باید منتظر تکرار حوادث مشابه باشیم.
این دانشجوی کارشناسی مهندسی ژئوماتیک، خاطرنشان کرد : با گذشت نزدیک به ۲ سال از شهرستانشدن خمام، کماکان آتشنشانی خمام تجهیز نشده، در مراکز دهستانها ایستگاه آتشنشانی تعبیه نگردیده، اقدامی برای تاسیس یک بیمارستان دولتی صورتنپذیرفته و جای خالی سازمانهایی همانند مدیریت بحران برای خدماتدهی در مواقع اضطراری و غیرمترقبه احساس میشود.
حادثه متروپل زنگ خطری دیگر برای شهرهای درحال توسعه بوده و شهر خمام نیز نیازمند نگاهی بلندمدت به توسعه شهری و برنامهریزیهای دور اندیشانه دارد.
دیدگاه شما چیست ؟!