خمام - اجازه تغییر کاربری اراضی شالیزاری را نمی‌دهیم
مدیر جهاد کشاورزی خمام:

اجازه تغییر کاربری اراضی شالیزاری را نمی‌دهیم

مدیر جهاد کشاورزی خمام با تاکید بر اینکه خیلی محکم در برابر تغییر کاربری اراضی شالیزاری ایستاده و اجازه این‌کار را نمی‌دهیم، گفت: در چارچوب‌های قانونی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنیم تا بتوانند طرح‌های خود را اجرا کنند.

پنج شنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱ KHNA112655

مدیر جهاد کشاورزی خمام با تاکید بر اینکه خیلی محکم در برابر تغییر کاربری اراضی شالیزاری ایستاده و اجازه این‌کار را نمی‌دهیم، گفت: در چارچوب‌های قانونی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنیم تا بتوانند طرح‌های خود را اجرا کنند.
مهدی رجبی با بیان اینکه شهرستان خمام در بین شهرستان‌های بندرانزلی و رشت قرار گرفته و به وسیله جاده پیربازار با صومعه‌سرا ارتباط دارد، تصریح کرد: خمام از گذشته تا به امروز به‌عنوان یکی از کریدورهای مهم استان گیلان محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه ۷ روستای خمام در منطقه آزاد انزلی قرار گرفته و ۱.۲ کیلومتر از این‌منطقه در اختیار این‌شهرستان است، افزود: همه این موقعیت‌ها به علاوه ورود راه‌آهن، مولفه قابل توجهی برای حضور سرمایه‌گذاران است؛ ضمن اینکه باعث شده اشتیاق تغییر کاربری مجاز و غیرمجاز در اراضی شالیزاری این‌شهرستان بسیار بالا باشد.
به گفته‌ی رجبی، درحال‌حاضر ۱۱ هزار و ۲۸۰ هکتار اراضی شالیزاری در شهرستان خمام وجود دارد و ۵ درصد برنج استان توسط شالیکاران خمام تامین می‌شود. همچنین امسال نزدیک به ۴۵ هزار و ۲۰۰ تن برداشت شلتوک داشته و پس‌از شالیکوبی در حدود ۲۳ هزار تن برنج سفید محصول شالیزارهای شهرستان خمام بوده است.
این‌مسوول با بیان اینکه خمام صنایع کشاورزی قوی دارد، اذعان داشت: با ۸۶ کارخانه شالیکوبی جزو چند شهرستان برتر استان گیلان بوده، که بیشترین تعداد کارخانه شالیکوبی را دارد. ضمن اینکه علاوه بر خمام، بخشی از پیربازار، بندرانزلی، خشکبیجار را پوشش می‌دهد.
وی با بیان اینکه در چندسال اخیر چندین‌طرح کشاورزی در خمام به صورت پایلوت انجام شده یا در دست اقدام است، خاطرنشان ساخت: از جمله این طرح‌ها انتخاب مشارکتی ارقام برنج، طرح باغچه خانگی، طرح محصول سالم و طرح صندوق خرد زنان روستایی است.


موضوع : جهاد کشاورزی
منبع : ایسنا
http://khna.ir/112655

۱ دیدگاه

  • ناشناس در مورخ 1403/11/06 - 08:59 می‌نویسد :

    باسلام. آقای مهندس عزیز…کار بسیار خوبی انجام می دهید از این که اجازه کاربری به اراضی کشاورزی را نمی دهید…اما برای دلگرمی کشاورزان زحمتکش که وقت،سرمایه و عمرشان را در این راه خرج می کنندچه می کنید؟ با وجود همه مخارجی که در راه آبادکردن مزارع وجود دارد آیا دخل با خرج همخوانی دارد؟چرا کشاورزان درفکرفروش مزارع خودهستند آیا با سود ۶۰ تا۷۰ میلیونی برای یک هکتار /کفاف هزینه های زندگی را برای یکسال میدهد؟شما خودتان را جای اون کشاورز بگذارید…باوجدانی بیدار قضاوت کنید …آیا شما حاضر به کشاورزی در این شرایط هستید؟ کشاورز نه درآمد مناسبی از این راه دارد نه می تواند زمینش را به قیمت مناسب بفروشد نه میتواند تغییرکاربری دهد.با این حساب اصلا این زمین متعلق به خودش هست یا نیست؟ شما دست وپای کشاورز را بستید و به این کار افتخار هم می کنید. البته مشکل از شخص شما نیست این مشکل سراسر استان گیلان است که دادشان را به آسمان برده. انشاله تدبیری انجام شود تا کشاورزان در وضعیتی اقلیتی قرارگیرند تا به فکر فروش زمین ها و تغییر کاربری نباشند….